onsdag 29 maj 2013

Värme och rehab

Norrbotten 29 maj: solen gassar och temperaturen har kommit upp till +24 grader Celsius i skuggan. Vilken valpsemester det blev för mig! Jag som inte är någon riktig soldyrkare och egentligen inte gillar värme. Men jag måste ändå erkänna att det känns rätt skönt att få plågas litet av värmen. Var ett tag sedan sist...

Idag var det dags för tionde passet i treadmillen för Kola på Gammelstads Djursjukhus. Han har kommit upp i hela 26 minuter och fick sedan göra några balansövningar på dubbelbollen som avslutning. Han är klart starkare i ryggen och kutar mindre med ryggen. Nu har jag beställt hem en egen dubbelboll, så att det blir enklare att göra övningar hemma. Hur det än blir i framtiden kommer Kola att behöva göra övningarna för att hålla och lille Kvick kan få träning i förebyggande syfte.

Kola har fått gå mycket i skogsterräng den senaste veckan och det verkar knät ha hållit för än så länge. Trots mer än elva veckor i koppel tar Kola det väldigt lugnt, men i skogen märks det tydligt att det finns en hel del överskottsenergi. Kopplet är i spänt läge mest hela tiden och han gör "tjuvrusningar" och jämfotahopp. Det vill jag helst att han undviker, men det är inte alltid så lätt att förhindra.

Boris lider verkligen i värmen. Mina föräldrar var hundvakt åt Boris och Kvick medan jag var på rehab med Kola. De försökte få med Boris ut på en kortare rastrunda, men det var bara att glömma. Han satte sig på tvären bokstavligen kan man säga. Det är verkligen inget riktigt hundväder nu.

Kvick är nog en av de tuffare valpar jag har haft och kamplust har han så det räcker också. Ska bli riktigt spännande att se vad det blir av den lille parveln. Räknar ner till när vi kan börja vara med på spanielträningarna och socialisera, något både jag och Kvick behöver;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar