söndag 24 november 2013

Härlig helg och hundträning

Vilket vinterväder vi har haft i helgen! Bara att vara ute så mycket det går under den korta ljusa tiden på dagen. 
Kola röjde på i skogen. Vi gick på nya marker och de små "hornen" växte ut på honom direkt. Efter att han hade gjort en liten extraloop runt mig skötte han sig med den äran. Det var som om han behövde få ur sig lite energi innan han kunde koppla på öronen igen. 

Kvick fick hänga med mig och Johan till Storsand för att vidga vyerna. Otroligt vackert vid Lule älv, men tyvärr gör inte iPhonekameran den riktigt full rättvisa...
Kvick sprattlar på och gör fyrfotahopp var och vartannat steg. Trots skuttandet ser det ut att gå åt rätt håll, men det är inte lätt...
Söndagen var vikt för spanielträning. Vi var fyra som begav oss ut på fält- och apporteringsträning i snön och skaren. Det var minus 14 grader när vi började, bland det kallaste vi har haft hittills i vinter. Stackars lilla Kola blev därför rustad med dubbla täcken för säkerhets skull. Nojig matte! Kola jobbade på bra (utan täcken!) och peppar, peppar verkar det som att han håller. 

Det som jag redan sett blev väldigt tydligt idag: vi måste jobba mer på stadgan! Vi har hela vintern på oss att fräscha upp kunskapen och kanske snäppa upp den en nivå till och med. Rolig träning! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar